Ας αγωνιστούμε για μια πόλη βιώσιμη όπου οι πολίτες της επιθυμούν να ζουν, να εργάζονται και να προοδεύουν. Μία πόλη με οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή αλλά και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Μονάδα Εντατικής Παραπληροφόρησης


Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας επιτέλους άνοιξε. Έστω και μετά από τόσους μήνες αυτή η τόσο σημαντική δομή για τον τόπο μας επαναλειτουργεί. Αυτό από μόνο του ως γεγονός αποτελεί άκρως σημαίνουσα είδηση.

Ωστόσο τα αλληλοσυγκρουόμενα δελτία τύπου του Δήμου Πτολεμαΐδας και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου γεννούν ορισμένες απορίες.

Ο μεν Διοικητής του Νοσοκομείου ευχαριστεί τα παρακάτω άτομα:
1) Τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο,
2) Τον Βουλευτή κ. Παπαδόπουλο για τον συντονισμό των ενεργειών,
3) Τους πολίτες για τις υπογραφές τους και
4) Τους Ιατρούς που αποδέχτηκαν τις θέσεις.
Καμία αναφορά στην συμβολή της Δημοτικής αρχής, γεγονός το οποίο και καταδικάζω.

Ο δε κ. Τσιούμαρης, όπως πάντα άλλωστε, θεωρεί πως οι δικές του αλλεπάλληλες προσπάθειες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς απέδωσαν καρπούς. Σε αυτό το σημείο θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν είναι αρμοδιότητα του κ. Τσιούμαρη η λειτουργία της ΜΕΘ και κατ’ επέκταση δεν είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτή (έμμεσα όμως σίγουρα).

Ωστόσο τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου είναι κατά την άποψη μου τουλάχιστον προκλητικά. Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση πως η Δημοτική αρχή κινητοποιήθηκε. Διαφωνώ όμως με τον τρόπο, τον χρόνο και με τα όσα ισχυρίζεται.

Το δελτίο τύπου «υπενθυμίζει» πως ο κ. Τσιούμαρης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, δεν «υπενθυμίζει» τις εκφράσεις του κ. Τσιούμαρη για κινητοποιήσεις και τελεσίγραφα που ήταν εξίσου σημαντικές. Γιατί άραγε? Μήπως γιατί οπισθοχώρησε και πάλι ακούγοντας τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού? Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν υπάρχει καμία πυγμή και αποφασιστικότητα? Συνέπεια και υπευθυνότητα προς τους πολίτες που στήριξαν την προσπάθεια του? Αλλά γιατί αναρωτιέμαι, αφού αποτελεί πλέον πάγια τακτική του.

Επίσης το Δελτίο τύπου μας παρουσιάζει τον Δήμο ως μπροστάρη των κινητοποιήσεων και μάλιστα αναφέρει και το θέμα της συλλογής υπογραφών μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ίσως για πρώτη φορά η κοινωνία πήρε στα χέρια της την υπόθεση. Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε πολύ πριν ο Δήμος ακούσει τα κελεύσματα της κοινωνίας, από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι δεν καθοδηγήθηκαν από κανένα Δήμο αλλά και από κανένα άλλο φορέα. Είχαν ως οδηγό αποκλειστικά και μόνο την αγανάκτηση τους για την κλειστή ΜΕΘ. Ο Δήμος ακολούθησε αυτής της πρωτοβουλίας και φυσικά ήταν πολύ θετική η συλλογή υπογραφών μέσω του διαδικτύου. Απλά καλό είναι να λέγονται κάποια πράγματα όπως συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Στο τέλος κ. Τσιούμαρης αναφέρει πως: «η επιτυχία αυτή δεν οφείλεται στην προσπάθεια ενός ανδρός, αλλά μιας ολόκληρης κοινωνίας που πήρε στα χέρια της το θέμα με τον συντονισμό της δημοτικής αρχής». Δυστυχώς όμως δεν καταφέρνει να πείσει με αυτά που ισχυρίζεται γιατί και πάλι επικαλείται τον συντονισμό της Δημοτικής αρχής και γιατί μολονότι αναφέρει ότι δεν ήταν προσπάθεια ενός ανδρός, στις προηγούμενες σειρές προβάλει αποκλειστικά μια σειρά δικών του ενεργειών και μάλιστα ορισμένες εξ’ αυτών παραποιημένες και μονομερείς.

Πως γίνεται στις επιτυχίες να επιθυμούν όλοι να τις καρπωθούν, και στις αποτυχίες όλοι να επιρρίπτουν ευθύνες στους άλλους?

Δεν υπάρχουν σχόλια: