Ας αγωνιστούμε για μια πόλη βιώσιμη όπου οι πολίτες της επιθυμούν να ζουν, να εργάζονται και να προοδεύουν. Μία πόλη με οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή αλλά και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Περί βανδαλισμών

Πραγματικά οι εικόνες των σπασμένων φωτιστικών που προβάλλονται ανά τακτά διαστήματα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας είναι άκρως αποκαρδιωτικές. Δεν μπορώ να κατανοήσω ποια ευχαρίστηση παρέχεται μέσω μίας τέτοιας πράξης. Φυσικά δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις των ατυχημάτων όπου οι καταστροφές γίνονται άθελα, αλλά στις περιπτώσεις εκείνες όπου ασυνείδητα άτομα καταστρέφουν την δημόσια περιουσία, κτήμα όλων μας.

Ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους και εξηγούμαι. Για ποιόν λόγο να σεβαστούν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες τον αστικό εξοπλισμό και τις υποδομές της πόλης μας, όταν κάτι τέτοιο δεν το πράττει ο ίδιος ο Δήμαρχος της. Για ποιες προσπάθειες μας μιλάει η κ. Πουλασικίδου, (άκρως αντικειμενικότατα) όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος μέσα από τις οικοδομικές του δραστηριότητες μπροστά από το πέτρινο δημοτικό σχολείο έχει σπάσει τα μισά πλακάκια του πεζοδρομίου, έχει ξηλώσει όλους τους στύλους για να ανεβαίνουν τα φορτηγά και οι μπετονιέρες και φυσικά έχει σπάσει όλους του φωτιστικούς στύλους μπροστά από την ανεγειρόμενη οικοδομή? Φυσικά και δεν εγκρίνω τέτοιου είδους πράξεις είτε προέρχονται από ανώτερα πρόσωπα είτε από απλούς πολίτες. Απλά διερωτώμαι για ποια κοινωνία μιλάμε, και για ποια τιμή όπως μας υποδεικνύει το γραφείο τύπου του Δήμου μας.

Σκόπιμο είναι, να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να μην εκστομίζουμε άστοχες κατηγορίες, όταν μάλιστα έχουμε δράστες με ονοματεπώνυμο. Ας δείξουμε όλοι ανεξαιρέτως τον απαιτούμενο σεβασμό στον αστικό εξοπλισμό που οι ίδιοι πληρώνουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΑΛΑΚΕΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ!