Ας αγωνιστούμε για μια πόλη βιώσιμη όπου οι πολίτες της επιθυμούν να ζουν, να εργάζονται και να προοδεύουν. Μία πόλη με οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή αλλά και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Σάββατο 21 Απριλίου 2007

Πανεπιστημιακές σχολές στην Πτολεμαΐδα

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα του Πανεπιστημίου στην Πτολεμαΐδα αλλά και την σημερινή ανακοίνωση της κ. Γιαννάκου για ίδρυση τμημάτων στην Καστοριά θα επιθυμούσα να τεθεί προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος δια του οποίου ενδεχομένως θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Θέλω να πιστεύω πως το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται ψηλά στην «ατζέντα» των τοπικών μας ζητημάτων και θεωρώ πως πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς για την επίσπευση των διαδικασιών. Ωστόσο ιδιαιτέρα σημαντική θεωρώ και την συνεισφορά των απλών πολιτών και για τον λόγο αυτό θέτω τον προβληματισμό μου προς συζήτηση.

Παρά το γεγονός ότι διαφωνώ με τις κινήσεις της Δημοτικής αρχής τα τελευταία χρόνια αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, πιστεύω πως πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν. Στην Πτολεμαΐδα δεν κατοικεί μόνον ο θάνατος όπως υποστηρίζουν τα Αθηνοκεντρικά ΜΜΕ, ωστόσο οφείλουμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε τούτη την εικόνα. Δεν χρειαζόμαστε σχολές για να ενοικιάσουμε τα σπίτια μας, ούτε και για να δουλέψουν τα καταστήματα μας, αντίθετα αναμένουμε την πνευματική και κοινωνική αναβάθμιση της πόλης ώστε να ανελιχθεί σε όλα τα επίπεδα.

Έχω αποστείλει αρκετές φορές τόσο στην Υπουργό παιδείας όσο και στους τοπικούς μας βουλευτές αποστολές τεκμηριώνοντας το δίκαιο αίτημα της Πτολεμαΐδας και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους τους για την διεκπεραίωση του. Ωστόσο δεν έλαβα καν απάντηση, έστω και αρνητική. Εντούτοις μία μαζική πρωτοβουλία πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών, θεωρώ πως δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Είναι γνωστό πως οδεύουμε προς εθνικές εκλογές τους επόμενους μήνες και πολλοί θα έδειχναν πρόθυμοι να ικανοποιήσουν το αίτημα χιλιάδων πολιτών προκειμένου να τύχουν της εύνοιας τους. Θα ήταν ευχής έργο εάν μπορούσαμε όλοι μαζί να διατρανώσουμε το αίτημα μας ώστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους. Να δημιουργηθεί κατά κάποιο τρόπο ένα κίνημα πολιτών. Τούτου διατυπώνεται διότι η ομάδα που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια από τον Δήμαρχο για την διεκδίκηση σχολών δεν συνευρέθηκε πάνω από δύο φορές.

Την 1η του Μάη λήγει το τελεσίγραφο του Δήμου Πτολεμαΐδας προς την Υπουργό. Εύχομαι να έχει ήδη απαντήσει στο ερώτημα για το πότε θα ιδρυθούν σχολές στην πόλη. Εντούτοις εάν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, τότε οφείλουμε όλοι μαζί να δράσουμε συλλογικά και αγωνιστικά προκειμένου να αποσπάσουμε τις πολυπόθητες υπουργικές διαβεβαιώσεις, οι οποίες σημειωτέων οφείλουν να συνοδεύονται και από την απαραίτητη αξιοπιστία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: