Ας αγωνιστούμε για μια πόλη βιώσιμη όπου οι πολίτες της επιθυμούν να ζουν, να εργάζονται και να προοδεύουν. Μία πόλη με οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή αλλά και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ιστοσελίδα ΔΕΤΗΠ και κατασπατάληση Δημοτικού χρήματος








Σήμερα έκπληκτος ανακάλυψα πως η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) διαθέτει δύο ιστοσελίδες. Αναρωτιέμαι λοιπόν, για ποιο λόγο υπάρχουν δύο ιστοσελίδες? Τι εξυπηρετούν? Ποιο ήταν το κόστος για την κατασκευή τους? Ποιοι επωφελήθηκαν οικονομικά μέσω αυτής της κατά τα άλλα νόμιμης διαδικασίας μιας και η νέα ιστοσελίδα έχει συγχρηματοδοτηθεί και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης?

Την πρώτη ιστοσελίδα (www.detip.gr) την κατασκεύασε η εταιρία banet. Ποιο ήταν το κόστος κ. Δήμαρχε? Για ποιο λόγο δεν θα σας αρκούσε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και ζητήσατε να γίνει και η καινούργια (www.tpt.gr)? Με ποιό τρόπο κ. Δήμαρχε επιλέχθηκε για την κατασκευή της ιστοσελίδας για ακόμη μία φορά η εταιρία web24.gr? Έχει γίνει κάποιος διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου? Απλά ερωτήματα θέτω τα οποία νομίζω εύλογα προκύπτουν.

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι των ιστοσελίδων του Δήμου μας, καλύτερα να μην επεκταθώ μιας και είναι ζήτημα υποκειμενικό, αλλά μια ανασκόπηση των ιστοσελίδων των υπολοίπων Δήμων της χώρας νομίζω θα βοηθούσε αρκετά στο να βελτιωθεί ή να αλλάξει τελείως η τρέχουσα …. εικόνα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.....Είναι γελίοι!!!!
Και μάλιστα έχουν και το ίδιο γκάλοπ "Τι γνώμη έχετε για τις
παρεχόμενες υπηρεσίες
από την Δ.Ε.ΤΗ.Π." μόνο που στο νέο site έχουν βγάλει την λέξη "παρεχόμενες" από το γκάλοπ. Δεν ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ.
Στις 7 Νοεμβρίου πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με δαύτους.Να πάνε σπίτι τους βρε αδερφέ!!
Υ.Γ. Οι μαλ...ς της Δημοτικής Αρχής με τα 2 site δεν πρέπει πάντως σε καμία περίπτωση να επισκιάζει τη δουλειά και την προσφορά των υπαλλήλων της Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος με την καλύτερη φωτογένεια σε όλην την Ελλάδα. Μακράν ο καλύτερος. Ίσως λίγο πίσω από τον νομάρχη Ψωμιάδη της Θεσσαλονίκης. Και τώρα τελευταία όλοι οι ικανότατοι και τέρατα μορφώσεως αντιδήμαρχοι άρχισαν και αυτοί να προσπαθούν να κλέψουν λίγο από την φωτογένεια του δημάρχου μας. Αλλά δεν φτουράνε. Ένας είναι ο πραγματικός λεβέντης της πόλης.
Διαβάστε το έντυπο του δήμου Πτολεμαϊδας. Το βρίσκεται πολύ εύκολα αφού το έχουν μοιράσει σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις οικοδομές. Και μετά μετρήστε πόσες φωτογραφίες του τεράστιου, του ατελείωτου περιέχονται μέσα στο τεύχος. Άντε και πόσες των λοιπών αρχόντων του χωριού μας. Όποιος το βρει κερδίζει ένα ταξίδι στο Παρίσι στον πύργο του Άϊφελ και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ανώνυμος είπε...

Οι τελευταιες ημέρες έχουν εξελιχθεί σε μία τεράστια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος για τον γρηγόρη. Προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να μας δουλέψει:
- Το πάρκο των εκτάκτων αναγκών θα το ονομάσει και καλά Πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού. Μετά από 8 έτη τώρα ευαισθητοποιήθηκε η δημαρχάρα.
- Τον Εορδαϊκό τον οποίο εδώ και 8 χρόνια τον έχει γραμμένο κανονικά. Ας ρωτήσει όποιος έχει αμφιβολίες την διοίκηση Φλωρίνη
- Το νέο δημαρχείο με το parking το οποίο το ξέθαψε από τις αράχνες για να το αναδείξει προεκλογικά.

Ας μας αναφέρουν τελικά ένα αναπτυξιακό έργο τα τελευταία 8 χρόνια που έχει προγραμματιστεί και ολοκληρωθεί από την παρούσα δημοτική αρχή, για να καταλάβει και ο πλέον αφελής δημότης το μέγεθος της ανυπαρξίας του δημάρχου και των συνεργατών του.

Στατικές Μελέτες είπε...

Μη νομίζετε πως η κατασκευή site είναι ακριβή.
Domain: 24€/2 χρόνια
Host: έχει αρκετά δωρεάν ή από 30€/χρόνο
Web design: Δωρεάν online υπηρεσίες με templates ή απο 500€ σε επαγγελματία.

Άραγε πόσο κόστισε η δημοπράτηση των ιστοσελίδων;

Καταλαβαίνετε πως ένας υπάλληλος με βασικές HTML γνώσεις θα μπορούσε να κάνει οικονομία αρκετά χρήματα στον δήμο.