Ας αγωνιστούμε για μια πόλη βιώσιμη όπου οι πολίτες της επιθυμούν να ζουν, να εργάζονται και να προοδεύουν. Μία πόλη με οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή αλλά και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Τι αντικρίζει ο επισκέπτης ή ο κάτοικος κατά την είσοδο του στην πόλη!!!


















Η κύρια είσοδος της πόλης μας από την Κοζάνη παρουσιάζει τα μαύρα της τα χάλια παρά τη διαρκή προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μας πείσει για το αντίθετο. Μάλιστα ισχυρίζεται πως όλα αυτά τα χρόνια καταβάλει αμέτρητες προσπάθειες για την βελτίωση της εικόνας της εισόδου της πόλης μας από τα νότια. Και για να είμαι δίκαιος έχει κάνει όντως δύο κινήσεις: απομάκρυνε τα σκουπίδια και τα μπάζα πίσω από το Κέντρο περιβάλλοντος και έβαψε τις κερκίδες του Γηπέδου. Όπως αντιλαμβάνεστε, κοσμογονικές αλλαγές συντελέστηκαν στην αναμόρφωση της εισόδου της πόλης.


















Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι τραγική, ιδίως για έναν επισκέπτη ο οποίος θα αντικρύσει την μιζέρια και την παρακμή της πόλης μας από τα πρώτα βήματα του στη πόλη (εμείς άλλωστε την έχουμε συνηθίσει). Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που συνέλεξα κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην πόλη και το οποίο αναδεικνύει την τρέχουσα κατάσταση.

Μπάζα και σκουπίδια στην είσοδο της πόλης και του ΒΙΟΠΑ (μάλλον για να γίνει πιο ελκυστικό σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με την διαχείριση των απορριμμάτων)! Παρτέρια που έχουν μείνει απεριποίητα τόσο καιρό ώστε να θυμίζουν Αμαζόνιο! Σπασμένα φωτιστικά σώματα που δεν αντικαθιστώνται ποτέ! Ανύπαρκτα-Κατεστραμμένα-Ανθισμένα πεζοδρόμια! Τεχνητές λίμνες στους δρόμους! Εγκαταλελειμμένες αποθήκες στο έλεος του κάθε επιτήδειου! Την άθλια εικόνα των ΚΤΕΛ στην πόλη μας τα οποία έχουν περιμετρικά βρισιές κάθε είδους, έτσι για να δείχνουμε και το επίπεδο μας! Και φυσικά συνέχεια με τα σπασμένα πεζοδρόμια και φωτιστικά σώματα! Τι άλλο περιμένει να δει κανείς στην είσοδο μιας πόλης άλλωστε?

















Η δημοτική αρχή για άλλη μία φορά κοροϊδεύει ασύστολα τους δημότες κάνοντας λόγο για τεράστιες παρεμβάσεις στην είσοδο της πόλης δίχως να αλλάζει τίποτα στην πραγματικότητα. Οι μόνες αλλαγές έχουν προκύψει από την δημιουργία ορισμένων super market και επιχειρήσεων οι οποίες φροντίζουν τα τμήματα πους τους αφορούν άμεσα. Κατά τα άλλα ούτε Δημαρχιακό μέγαρο έχει αναγερθεί, ούτε Δικαστικό Μέγαρο, ούτε πεζοδρόμια έχουν κατασκευαστεί, ούτε φωτιστικοί στύλοι έχουν τοποθετηθεί, ούτε τα σκουπίδια έχουν απομακρυνθεί, αλλά και ούτε και τίποτε άλλο έχει βελτιώσει την είσοδο της πόλης τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το Μουσικό Σχολείο το οποίο όχι ότι είναι και κάτι το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά, απλά συμμόρφωσε λίγο την προηγούμενη κατάσταση. Είναι ντροπή για την πόλη μας η συγκεκριμένη κατάσταση για την οποία παρά την κύρια ευθύνη της δημοτικής αρχής μέρος αναλογεί και σε εμάς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΛΕΞ ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΦΙΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ? ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!! ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.
Υ.Σ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ( ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ) ΚΑΙ ΨΕΛΝΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Ή ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΛΥΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Άλεξ, διάβασε την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δ.Πτολεμαίδας.
Και συγκεκριμένα την παράγραφο:"Ταυτόχρονα με το ΚΑΠΗ ο δήμος προτίθεται να αξιοποιήσει και την παρακείμενη αίθουσα ως χώρο αναψυχής για τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά, ενώ με τη φωτισμό, τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών......"
Δώσε βάση στις τελευταίες λέξεις->Την Συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών!!!
Αυτή η συντήρηση και η αναμόρφωση κ.Τσιούμαρη έπρεπε να γίνει πριν πολλά χρόνια, και αν θυμάστε καλά, με πριν 8 χρόνια με το ποσό των 410.000 ευρώ. Όλα νωρίς-νωρίς τα θυμάστε!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι αρσενικοί φίλαθλοι της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μαυρόασπροι λένε ΝΤΟΥ!!!
Εάν αδερφέ του 2:00 μ.μ. δεν μπούμε σε αυτήν την λογική θα μας διαφεντεύουν σαν πρόβατα κάτι πολιτικάντηδες όπως οι σημερινοί. Τσουτσιέκια χωρίς περιεχόμενο!
Να κρίνουμε με σοβαρότητα αυτούς τους τυπάκους που ψηφίζουμε όχι με κομματικά κριτήρια αλλά με βάση την ικανότητά τους και την αγάπη για τον τόπο τους. Δυστυχώς πολλοί από εμάς κοιτάνε μόνο τον Κώλ... τους, την πάρτη τους και όχι ακόμη (ξεφτύλα) και τα ίδια τα παιδιά τους. Η καταστροφή δυστυχώς του νεοελληνικού κοινωνικού ιστού είναι σχετικά κοντά!! Πρέπει να αφυπνιστούμε επιτέλους!!
Να δώσω ενα τρανταχτό παράδειγμα:
Υπάρχουν Αρχαίοι Έλληνες και ΝεοΈλληνες. Γιατί Οι Αιγύπτιοι δεν χωρίζονται σε αρχαίους και νέους; Γιατοί οι Ιταλοί θεωρούνται απευθείας απόγονοι των Ρωμαίων; Γιατί οι Γερμανοί, οι Βρετανοί κτλ. Ξυπνήστε νεο "Έλληνες" επιτέλους!

Ένας και καλά ΦΑΣΙΣΤΑΣ
Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος με την καλύτερη φωτογένεια σε όλην την Ελλάδα. Μακράν ο καλύτερος. Ίσως λίγο πίσω από τον νομάρχη Ψωμιάδη της Θεσσαλονίκης. Και τώρα τελευταία όλοι οι ικανότατοι και τέρατα μορφώσεως αντιδήμαρχοι άρχισαν και αυτοί να προσπαθούν να κλέψουν λίγο από την φωτογένεια του δημάρχου μας. Αλλά δεν φτουράνε. Ένας είναι ο πραγματικός λεβέντης της πόλης.
Διαβάστε το έντυπο του δήμου Πτολεμαϊδας. Το βρίσκεται πολύ εύκολα αφού το έχουν μοιράσει σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις οικοδομές. Και μετά μετρήστε πόσες φωτογραφίες του τεράστιου, του ατελείωτου περιέχονται μέσα στο τεύχος. Άντε και πόσες των λοιπών αρχόντων του χωριού μας. Όποιος το βρει κερδίζει ένα ταξίδι στο Παρίσι στον πύργο του Άϊφελ και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.