Ας αγωνιστούμε για μια πόλη βιώσιμη όπου οι πολίτες της επιθυμούν να ζουν, να εργάζονται και να προοδεύουν. Μία πόλη με οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή αλλά και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Απαράδεκτη εικόνα στην κεντρική πλατεία της πόλης!


Είναι γεγονός πως η κεντρική πλατεία της πόλης μας έχει τα μαύρα της τα χάλια. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς, τα ημιτελή έργα των σιντριβανιών κάτω από τις στήλες? Το κατεστραμμένο κεντρικό σιντριβάνι το οποίο βάφετε κάθε χρόνο και με διαφορετικό χρώμα προκειμένου να μην το βαριόμαστε? Την κατεστραμμένη παιδική χαρά της οποίας την ύπαρξη δεν μπορώ να καταλάβω? Τα άναρχα τοποθετημένα αγάλματα τα οποία βάφονται και αυτά κάθε χρόνο με μια στρώση ασβέστη για να φαίνονται λευκά? Την τεράστια πινακίδα πάνω από το φροντιστήριο του Παπαδόπουλου που προσφέρει «υπέροχη» οπτική ρύπανση στο κέντρο της πόλης? Τα αμέτρητα τραπεζοκαθίσματα που έχουν μετατρέψει τον χώρο της πλατείας (κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες) σε απέραντη καφετέρια? Τα σπασμένα φωτιστικά σώματα που έχουν αντικατασταθεί με φωτιστικά άλλου τύπου και παραπέμπουν σε πλατεία χωριού? Τα κολωνάκια που είχαν τοποθετηθεί για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν αφαιρεθεί σε ορισμένα τμήματα της πλατείας με αποτέλεσμα και τα αυτοκίνητα να παρκάρουν και οι πεζοί να κινδυνεύουν με την ύπαρξη των βιδών τις οποίες δεν έχουν βγάλει? Τα περίπτερα που έχουν μετατραπεί με τα ψυγεία και τις υπόλοιπες κατασκευές σε mini markets? Την κατεστραμμένη νησίδα στο κέντρο του δρόμου της οποία ο σοβάς πέφτει καθημερινά και ο δήμος παρόλα αυτά την βάφει και σε πρασινάκι για να δώσει λίγο χρώμα στην πόλη? Και αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα όσα έρχονται πρόχειρα στο μυαλό μου. Αναρωτιέμαι πόσες πλατείες στη χώρα μας παρουσιάζουν αυτή την εικόνα? Πόσες πλατείες για την ακρίβεια συνδυάζουν όλα αυτά καθώς μεμονωμένα σίγουρα υπάρχουν και σε άλλες πόλεις.

Έτσι λοιπόν σε αυτή την ειδυλλιακή εικόνα οι ειδήμονες του δήμου ήρθαν να προσθέσουν και ένα ακόμη κακό. Η εικόνα μιλάει από μόνη της και σε αυτή την περίπτωση καθώς είναι τελείως ακατανόητο για το πώς επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος για την τοποθέτηση της πινακίδας των ΚΤΕΛ. Είναι δυνατό να επιλεγεί αυτό το σημείο? Στο κέντρο της πλατείας? Με το καλώδιο να την διασχίζει σχεδόν στο μισό της μέρος πάνω από τα κεφάλια μας? Αμάν κάναμε για να υπογειοποιηθούν τα καλώδια της ΔΕΗ στην πλατεία, και τώρα ερχόμαστε ως δήμος πάλι να τα αναδείξουμε? Είναι άραγε περήφανοι για αυτή την εικόνα στο Δήμο? Επίσης σε τι χρησιμεύει η ύπαρξη της σε αυτό το σημείο? Είναι στάση λεωφορείων όπου περιμένουν επιβάτες? Ντροπή και πάλι ντροπή για αυτό το έκτρωμα που το ονομάζουμε πλατεία. Και αν η πλατεία μιας πόλης αποτελεί τη βιτρίνα της, τότε μάλλον κανένας δεν πρόκειται να μας επισκεφθεί (όχι ότι το κάνει και κανείς).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. ΧΑ! ΧΑ!