Ας αγωνιστούμε για μια πόλη βιώσιμη όπου οι πολίτες της επιθυμούν να ζουν, να εργάζονται και να προοδεύουν. Μία πόλη με οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή αλλά και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

Η αντίληψη του Δημάρχου περί INTERNET!!!


Σήμερα προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως και ο Δήμαρχος μας απέκτησε το δικό του blog. Προς στιγμήν χάρηκα για αυτή την θετική εξέλιξη θεωρώντας πως μέσω του «προσωπικού» του ιστολογίου θα μπορούσα να συνδιαλεχτώ μαζί του τόσο εγώ όσο και άλλοι συμπολίτες μου για διάφορα ζητήματα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να παραθέσω το ακόλουθο κείμενο το οποίο «υποτίθεται» πως περιγράφει την προσωπική του αντίληψη για το διαδίκτυο και την αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες.
«Ο Δήμος Πτολεμαΐδας, ως σύγχρονος Δήμος που αξιοποιεί τις τεχνολογικές δυνατότητες και τις νέες μορφές επικοινωνίας, φιλοδοξεί μέσα από την ιστοσελίδα του να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους δημότες και τους φίλους της Πτολεμαΐδας και να αφουγκράζεται τις επιθυμίες, αλλά και τα προβλήματά τους.»

Τα παραπάνω τα δηλώνει στο εναρκτήριο μήνυμα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Πτολεμαΐδας (http://www.ptolemaida.gr). Ωστόσο ο Δήμαρχος μας μάλλον δεν ενστερνίζεται τα όσα υποτίθεται ότι διατύπωσε παραπάνω. Το νέο ιστολόγιο που υποτίθεται ότι δημιούργησε επιβεβαιώνει το ισχυρισμό μου περίτρανα.
(
http://grigoris-tsioumaris.blogspot.com)

Στο συγκεκριμένο «προσωπικό» ιστολόγιο ο κ. Τσιούμαρης δεν ξέρει να γράφει ούτε καν το ίδιο του το όνομα. Συγκεκριμένα αναγράφεται ως «Γριγόρης Τσιούμαρης» στην μία περίπτωση και ως «Γρηγόριος Τσιούμαρις» στην επόμενη. Προφανώς δεν ασχολείται καν με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, οπότε ο όρος «προσωπικό» είναι μάλλον αδόκιμος και κυρίως ανειλικρινής. Γιατί να δεχτώ ότι την λέξη «διαδικτιακός» την γράφει λάθος, αλλά και το όνομα του το ίδιο, παραπάει.


Ωστόσο τα συγκεκριμένα στοιχεία μολονότι αναδεικνύουν την ανειλικρινή στάση του κ. Τσιούμαρη αναφορικά με τα όσα υποτίθεται εκφράζει στην εισαγωγή της ιστοσελίδας του Δήμου, ενστάσεις έχω κυρίως για το περιεχόμενο το οποίο φυσικά δεν παρέχεται από τον ίδιο αλλά από το γραφείο τύπου του Δήμου μας. Θεωρώ πως θα ήταν καλύτερη επιλογή ο τίτλος «προσωπικό ιστολόγιο του γραφείου τύπου του Δήμου Πτολεμαΐδας», τουλάχιστον θα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν κάτι να αποκαλείται ως προσωπικό, όταν αυτό απαρτίζεται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου του Δήμου. Εκτός βέβαια αν εκτελεί ο κ. Τσιούμαρης και τέτοια χρέη.
Χαρακτηριστικά υποτίθεται πως ο ίδιος αναγραφεί:

«Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας».

Αναρωτιέμαι όμως, ποιες είναι οι πληροφορίες και ποια κυρίως τα σχόλια που προσφέρει η συγκεκριμένη προσωπική ιστοσελίδα που δεν μου παρέχει και η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. Για να μην αναφερθώ στις τελευταίες αναφορές που επικαλείται οι οποίες επίσης είναι ανύπαρκτες.

Τέλος για να μην μακρηγορήσω, θεωρώ πως πρέπει τέτοιου είδους ζητήματα να προσεγγίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια. Δεν ήταν απαραίτητη η δημιουργία ενός προσωπικού ιστολογίου εάν αυτό δεν λειτουργεί ορθά. Εφόσον όντως ήταν δική του επιθυμία η δημιουργία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας θα έπρεπε να αφιερώνει ορισμένο χρόνο ο ίδιος. Στην περίπτωση μας όμως, όχι μόνο δεν αφιέρωσε ούτε ένα δευτερόλεπτο για το συγκεκριμένο blog αλλά επέλεξε και λάθος ανθρώπους να του το διαμορφώσουν. Τραγικά τα λάθη κ. Δήμαρχε και μάλλον πρέπει ή να διακόψετε την λειτουργία του blog ή να φροντίσετε να ασχοληθείτε και εσείς ο ίδιος έστω και για μία φορά, τόσο ώστε να αναγράφεται σωστά το όνομα σας, διότι ο επιπλέον χρόνος που θα έπρεπε να αφιερώσετε μάλλον θα θεωρηθεί υπερβολή από μέρους μου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλά! δεν μου κάνει εντύπωση. ο δήμος μας και οι δήμαρχοί μας είναι γνωστοί για τις "ικανότητές" τους. Ας μην σχολιάσω παραπάνω γιατί θα εκφραστώ απρεπώς!